top of page

כיצד לבחור עורך דין לייצוג בהליכי הוצאה לפועל וחדלות פירעון?

  • תמונת הסופר/ת: LIN co.il
    LIN co.il
  • 10 ביולי 2024
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 3 בנוב׳ 2024

במאמר זה אציג מספר עצות זהב אשר מטרתן לסייע בעת בחירת עורך דין לייצוג בהליכי הוצאה לפועל וחדלות פירעון.

העצות מבוססות על ניסיונו של עו"ד שי דוק, הן כעובד לשעבר במערכת ההוצאה לפועל, והן כעו"ד המייצג בתיקי הוצאה לפועל וחדלות פירעון רבים מזה מספר שנים.

יובהר כי העצות נועדו לצרכי הכוונה כללית בלבד ואין בהן כדי להוות תחליף לקבלת ייעוץ משפטי.

אפתח מאמר זה באמרה חדה וחד משמעית – ייצוג חייבים בהליכי הוצאה לפועל וחדלות פירעון עוסק בדיני נפשות ושמירה על כבוד האדם ועיסוקו. שמו הטוב של האדם וכבודו להתפרנס בכבוד הם הנכסים היקרים לו מכל.

בעת מצוקה, כאשר חשבון הבנק של החייב או משכורתו מעוקלת – כיצד יבחן החייב מי ייצג אותו על מול הליכי גביה דרקוניים העלולים להובילו לתהום ככדור שלג מתגלגל.


עצה מס' 1 – שכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום דיני הוצאה לפועל וחדלות פירעון:

בראש ובראשונה – שכור את שירותיו של עורך דין בעל מומחיות וניסיון בדיני הוצאה לפועל וחדלות פירעון.

הרי ברור לכל כי חולה לא יפנה לרופא משפחה שיבצע עבורו צינתור.

אך בפועל, מדי יום אנו נתקלים לצערנו בלקוחות אשר שוכרים את שירותיהם של עו"ד מתחומים אחרים, אשר אין להם את הידע והניסיון לייצוג חייבים בהליכי הוצאה לפועל וחדלות פירעון, וגורמים להם לנזקים בלתי הפיכים.

אין רישיון עריכת הדין מוגבל לתחום עיסוק מסוים ולכן יש לא מעט עורכי דין שעוסקים בכל תחומי המשפט תוך גרימת נזקים משמעותיים ללקוחותיהם.

בדקו תמיד האם עורך הדין מתמחה בתחום, כמה שנים הוא עוסק בתחום, והאם טיפל במקרים דומים בעבר.


עצה מספר 2 – בדקו מי באמת מטפל בעניינך:

ברגע האמת, כאשר חרב הליכי הגבייה מונחים על צוואר החייב, הפיתוי בדרך כלל הוא לרוץ למשרדים גדולים ולשכור את שירותיו של עורך דין בעל רזומה עשיר. במשרדים אלו יקבל את הלקוח בדרך כלל שותף בכיר במשרד, ולאחר מכן יעביר את טיפול הלקוח לעורך דין זעיר וחסר ניסיון. לכן בדקו תמיד מי בפועל יטפל בעניינכם, מי יופיע מטעמכם בבתי משפט ומה מידת הזמינות של עורך הדין לקבלת מענה מכם.


עצה מספר 3 – היזהר מהבטחות שווא - יושרה ואתיקה מקצועית:

לא אחת משרדנו נתקל בלקוחות אשר נחשפו בפרסומים שונים במרשתת להבטחות סרק מסוג "ביטול עיקולים והגבלות תוך 24 שעות". יש להיזהר מהבטחות אלו, ובמיוחד כאשר כבר בפגישה הראשונה טוען בפניך עורך הדין כי יוביל אותך לתוצאה פנטסטית. קרוב לוודאי כי עורך הדין היושב מולך אומר לך את מה שתרצה לשמוע. הבטחות אלו הן סיסמאות יפות וריקות מתוכן, שכל מטרתן היא "לדוג" את הלקוח. כל הליך משפטי תומן בתוכו חוסר ודאות. עורך דין שמבטיח תוצאה מסוימת ללקוחו עושה לו עוול. יושרה היא מאפיין הכרחי בעורך דין. חשוב לבחור מישהו שפועל בשקיפות, שמבצע את עבודתו ביושר ובצורה אתית. עורך דין טוב צריך להציג לך את כל האפשרויות המשפטיות שלך, כולל החולשות והסיכונים הפוטנציאליים, ולא להבטיח הבטחות שאינן מציאותיות.


עצה מספר 4 – היזהר מטענות על שימוש "בקשרים אישיים או פוליטיים":

לא אחת שמעתי מפי לקוחות כי הובטח להם מעורך דין אחר נפגשו עמו כי יש בידו להוביל את הלקוח לתוצאה רצויה תוך שימוש בקשרים אישיים מול גורמים שונים וביניהם קשרים והיכרות מול משרדי נאמן רבים או קשרים והיכרות מול משרדי הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. אין בהכרות שכזו להכריע בכלום, שכן החלטות מתקבלות באופן ענייני. התמקדו בחיפוש עורך דין שיוביל אותך לתוצאה משפטית רצויה על בסיס ניסונו וכישוריו בתחום.


עצה מספר 5 – סיכום היקף הייצוג ושכר הטרחה:

בדוק היטב מה כולל היקף הייצוג ותשלום שכר הטרחה. האם הייצוג כולל:

התייצבות לחקירה אצל הנאמן, התייצבות לדיונים, הגשת דוחות דו-חודשיים בהליך, הגשת בקשות ותגובות שונות בהליך. היקף העבודה משפיע משמעותית על סכום שכר הטרחה.


עצה מספר 6 – יכולת תקשורת, כימיה אישית וזמינות:

תקשורת ברורה ופתוחה עם עורך הדין היא קריטית. חשוב לבחור עורך דין שיוכל להסביר לך את המצב המשפטי בצורה פשוטה וברורה, ושיהיה זמין לענות לשאלותיך לאורך התהליך. עורך דין טוב הוא כזה שמספק לך תחושת ביטחון בכך שהמקרה שלך מטופל כראוי.

לעיתים, הכימיה האישית עם עורך הדין יכולה להשפיע על אופן ניהול התהליך. פגישה פנים אל פנים עשויה לעזור לך להרגיש אם יש לך אמון בעורך הדין והאם הוא משרה עליך רוגע וביטחון. כימיה טובה יכולה לשפר את התקשורת ביניכם ואת היכולת של עורך הדין להבין את הצרכים שלך.

לפני הבחירה, כדאי לוודא שעורך הדין יהיה זמין לטפל במקרה שלך בצורה רציפה ובזמן הנחוץ. ישנם עורכי דין העמוסים בתיקים רבים, ולכן חשוב לוודא שהוא יוכל להקדיש זמן לתיק שלך ולהיות זמין לייעוץ ולתשובות לאורך התהליך.


לסיכום-

ייצוג חייבים בהליכי הוצאה לפועל וחדלות פירעון הוא ארוך ומורכב. כל חייב הוא מקרה ייחודי בפני עצמו, המכיל את הנסיבות האישיות לו, ומצריך ליווי משפטי בהתאם. גם בבחירת עורך דין כמו בכל החלטה משמעותית בחיים יש מקום לשימוש באינטואיציה.


 
 
 

Comments


bottom of page